Αμπελώνες και Οινοποιείο

Αμπελώνες

Κάτω από τον ορεινό όγκο του όρους Συμβόλου σε υψόμετρο έως 350 μέτρα και σε απόσταση μόλις 3 χιλιομέτρων από το Αιγαίο Πέλαγος, εκτείνεται ο ιδιόκτητος αμπελώνας της οικογενείας Τσικρικώνη. Ο αμπελώνας έχει έκταση 100 στρεμμάτων και χωρίζεται σε 4 αμπελοτόπια. Ελληνικές ποικιλίες όπως το Ροζακί Καβάλας, το Ασύρτικο, η μαλαγουζιά, το μοσχάτο Σάμου και η μαλβαζιά και κοσμοπολίτικες όπως το merlot το cabernet sauvignon, το sauvignon blanc και το chardonnay στολίζουν τα πρέμνα του αμπελώνα. Η ιστορία του ξεκινάει την δεκαετία του 1950 όπου φυτεύτηκαν για πρώτη φορά τα πρώτα κλίματα. Η κατάλληλη υγρασία από την θάλασσα κατά την διάρκεια της ημέρας και οι ήπιοι άνεμοι του ορεινού όγκου κατά την διάρκεια της νύκτας, συνθέτουν το κατάλληλο κλίμα για το αμπέλι.

Οινοποιείο

Το οινοποιειο βρισκεται σε αποσταση 1 χιλιομετρου από τα ιδιοκτητα αμπελοτοπια,σε μια εκταση 10 στρεμματων, μεσα σε έναν παλιο ελαιωνα.Προκειται για μια καθετη μοναδα που περιλαμβανει χωρους υποδοχης και επεξεργασιας των σταφυλιων, χώρους οινοποιησης και εμφιαλωσης καθως και αποθηκευσης και παλαιωσης. Διπλα στο οινοποιειο υπάρχει και το παραδοσιακο αποστακτηριο της οικογενειας οπου παραγεται τσιπουρο για ιδιωτικη χρηση.
Έδαφος

Εδάφη ασβεστολιθικά, πετρώδη και αμμοαργυλώδη φιλοξενούν τα πρέμνα των αμπελιών μας

Κλίμα

Κυρίως εύκρατο μεσογειακό με εναλλαγές σε μεταβατικό ηπειρωτικό-μεσογειακό, κατάλληλο για την ομαλή εξέλιξη του βιολογικού κύκλου της αμπέλου

Υψόμετρο

Οι αμπελώνες εκτείνονται από 200 έως 300 μέτρα υψόμετρο.

Τοποθεσιά

Στους πρόποδες του όρους συμβόλου, μπροστά στο αιγαίο πέλαγος σε ένα μικρό ορεινό χωριό το Μυρτόφυτο Καβάλας.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.