Η οικογένεια Τσικρικώνη ασχολείται με την παραγωγή τσίπουρου εδώ και 4 δεκαετίες.
Παραδοσιακά μετά το πέρας της οινοποίησης τα στέμφυλα οδηγούνται στο καζάνι όπου με την κλασσική μέθοδο της διπλής απόσταξης παράγεται το τσίπουρο.
Η απόσταξη γίνεται σε παραδοσιακό χάλκινο άμβυκα σε φούρνο με ξύλα. Ο επισκέπτης μπορεί να συμμετέχει στην διαδικασία και να απολαύσει το τσίπουρο σε συνδυασμό με τοπική κουζίνα μέσα στον χώρο του αποστακτήριου.
Επιπλέον διατίθεται ειδικός χώρος παλαίωσης τσίπουρου όπου μπορεί κανείς να απολαύσει αποστάγματα 15+ ετών σε βαρέλια ακακίας και δρυ.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ευστάθιος Τσικρικώνης ήταν πρωτοπόρος στον τομέα αυτό καθώς δημιούργησε μια από τις πρώτες επίσημες αποσταγματοποιίες της Ελλάδας (ΜΥΡΤΟΦΥΤΟ ΑΕ) και ήταν από τους πρώτους που παλαίωσαν τσίπουρο.