Περιγραφή
Μέτριας έντασης λεμονί χρώμα και πιπεράτη πικάντικη μύτη, που έχει οσμές λευκών και ροζ λουλουδιών, όπως το χαμομήλι και λευκόσαρκων αλλά και κόκκινων άγουρων φρούτων.
Γεμάτο στόμα και νόστιμο, με ανθική πολυπλοκότητα και εσπεριδοειδή που στολίζεται από τις γεύσεις λευκών κερασιών και κόκκινων φρούτων. Στόμα μέτριας αλλά ισορροπημένης οξύτητας και πιπεράτη αίσθηση, σε συνδυασμό με την ορυκτότητα και τα βοτανικά στοιχεία, ικανοποιητική επίγευση.
ΤΥΠΟΣ | ΕΝΔΕΙΞΗ | ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ |
---|---|---|
ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ | ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟΣ ΟΙΝΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ | ΡΟΖΑΚΙ 100% |
ΩΡΙΜΑΝΣΗ | 8 ΜΗΝΕΣ ΣΕ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΜΕ ΟΙΝΟΛΑΣΠΕΣ |
---|---|
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΛΑΙΩΣΗΣ | 3-5 ΕΤΗ |
ΤΡΥΓΟΣ | 2019 |
ΠΑΡΑΓΩΓΗ | ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ |
---|---|
2000 | ΚΙΒΩΤΙΟ 6 ΦΙΑΛΩΝ |

Food Pairing
Συνδυάστε το με θαλασσινά και ψάρια, καθώς και πουλερικά.
Ιδέα: νιόκι με παρμεζάνα και μαύρο πιπέρι.
Αναλυτικά χαρακτηριστικά
ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΒΑΘΜΟΣ | ΑΝΑΓΟΝΤΑ ΣΑΚΧΑΡΑ | ΕΝΕΡΓΟΣ ΟΞΥΤΗΤΑ (PH) |
---|---|---|
13,70% vol | 1,8gr/lit | 3,66 |
ΟΛΙΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ | Πτητικη οξυτητα | Ελευθερο/ ολικο θειωδες |
---|---|---|
6,1gr/lit | 0,61gr/lit | 42/172 |
Τα αμπέλια είναι φυτεμένα σε έναν αμπελώνα άνω των 60 ετών, σε υψόμετρο 250 μέτρων, πέριξ του οινοποιείου και πλήρως εγκλιματισμένου στο μικρόκλιμα και τη γεωγραφία του τόπου.
Η ξηρικότητα του αμπελώνα σε συνδυασμό με την ηλικία του δεν επιτρέπουν η απόδοση να ξεπερνά τα 500-600kg ανά στρέμμα.
Το σχήμα των αμπελιών είναι ένα έργο τέχνης, κατασκευασμένο τόσο από τους ανθρώπους όσο και από τη φύση – κάθε χρόνο στολίζουν την ετικέτα του οίνου σε ένα όμορφο σκίτσο.
Η οινοποίηση γίνεται με ήπιο τρόπο χωρίς την προσθήκη ζυμών και άλλων οινολογικών υλικών καθώς επίσης με λεπτούς χειρισμούς προκειμένου να μην αλλοιωθούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας. Το κρασί παραμένει σε ανοξείδωτες δεξαμενές από 6 έως 8 μήνες με επιλεγμένες οινολάσπες.